KeePass

Wachtwoorden spelen een zeer grote rol in ons leven. We hebben ontelbare accounts in beheer – denk maar aan de bank, verzekering, mail en televisie en internet- en al die accounts verdienen een eigen wachtwoord. Om al die wachtwoorden steeds paraat te hebben, valt bepaald nog niet mee. Om die reden is het zeer verstandig om een wachtwoordmanager te gebruiken. KeePass kan je wat dat betreft op jouw wenken bedienen.

AppVoordelenGoed om te weten
NordPass Wachtwoord App aanvragen
NordPass Wachtwoord App
✅ Overal waar je bent en met elk apparaat veilig inloggen
✅ 30 dagen niet goed, geld terug garantie
✅ Tip: gebruik ook in combinatie met NordVPN
Meer informatie >
Review: ⭐⭐⭐⭐
Al vanaf € 1,09 p/m

of meer info
RoboForm Wachtwoord App aanvragen
RoboForm Everywhere Wachtwoord App
✅ Overal waar je bent en met elk apparaat veilig inloggen
✅ Goede support

Meer informatie >
Review: ⭐⭐⭐
Al vanaf € 1,49 p/m

of meer info

KeePass reviews en ervaringen: “Kies je voor KeePass, dan kies je voor veiligheid”

Laten we eerlijk zijn; ken jij al jouw wachtwoorden altijd even goed uit je hoofd? Gebruik jij uit gemakzucht vaak net dezelfde wachtwoorden? Iedereen doet dat, en dat is niet verstandig. Het is aan te raden om voor al jouw verschillende accounts ook verschillende wachtwoorden te gebruiken. De je dat niet, dan is de kans groot dat als je gehackt wordt, derden toegang hebben tot al jouw accounts, inclusief die van bijvoorbeeld de bank en de overheid.

Met de hoofdsleutel open je heel de database

Kies je voor KeePass, dan kies je voor een (gratis) open source wachtwoordmanager. Kenners noemen het een lichtgewicht aanbieder die een wachtwoord app biedt die zeer gemakkelijk in gebruik is. Kies je voor KeePass, dan weet je zeker dat al jouw wachtwoorden veilig zijn. De wachtwoorden worden bij KeePass opgeslagen in een database, en deze database wordt vergrendeld met een hoofdsleutel. Die ene hoofdsleutel is dus voortaan nog het enige dat je moet onthouden als je gebruik wilt maken van heel de database met wachtwoorden en gebruikersnamen. De rest van de wachtwoorden worden keurig door KeePass onthouden.

KeePass staat voor duidelijkheid en transparantie

Het is bekend dat KeePass de beste en meest veilige coderingsalgoritmen toepast die op dit moment bekend zijn. Zo is de veiligheid steeds gewaarborgd, en dat dus op de beste manier. KeePass hecht aan duidelijkheid en transparantie. Je kunt zelfs de broncode bekijken en zo controleren of de beveiligingsfuncties correct geïmplementeerd zijn. Over duidelijkheid gesproken.

Alles over hoe je veilig inlogt op jouw accounts

Hier op Inlog.nl lees en leer je alles over hoe je op de juiste wijze in moet loggen en waar je precies in moet loggen. Ook wordt dus nadrukkelijk stilgestaan bij verantwoord beheer van jouw wachtwoorden en de voordelen die het gebruik van wachtwoordmanagers met zich meebrengen. Voor je inlogt doe je er dus goed aan om eerst altijd Inlog.nl te bezoeken.

Wat is KeePass precies?

KeePass is wat we wel een wachtwoordmanager noemen. Met een wachtwoordmanager wordt inloggen een stuk gemakkelijker en zo hoef je niet zelf al jouw verschillende wachtwoorden te onthouden.

Wat zijn de voordelen van KeePass?

Inloggen wordt gemakkelijker en sneller en je kiest met deze aanbieder voor de beste denkbare veiligheid. Zo wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van de beste en meest veilige coderingsalgoritmen.

Wat heeft Inlog.nl je te bieden?

Op Inlog.nl vind je alle informatie met betrekking tot veilig en verantwoord inloggen. Bovendien praat de website je bij over veilig gebruik van jouw wachtwoorden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de wachtwoord app.

Wat vind jij hiervan?
Kasper, internet expert Inlog.nl
Laatste berichten van Kasper, internet expert Inlog.nl (alles zien)