Passwordmanager

Omdat we tegenwoordig heel erg veel accounts in ons beheer hebben, hebben we automatisch ook te maken met allerlei wachtwoorden. Want het is nooit verstandig om voor al jouw online accounts een zelfde achtwoord te gebruiken. Om overzicht te houden over al jouw wachtwoorden, die je er buitengewoon verstandig aan om gebruik te maken van een passwordmanager, een wachtwoordmanager in beter Nederlands.

AppVoordelenGoed om te weten
NordPass Wachtwoord App aanvragen
NordPass Wachtwoord App
✅ Overal waar je bent en met elk apparaat veilig inloggen
✅ 30 dagen niet goed, geld terug garantie
✅ Tip: gebruik ook in combinatie met NordVPN
Meer informatie >
Review: ⭐⭐⭐⭐
Al vanaf € 1,09 p/m

of meer info
RoboForm Wachtwoord App aanvragen
RoboForm Everywhere Wachtwoord App
✅ Overal waar je bent en met elk apparaat veilig inloggen
✅ Goede support

Meer informatie >
Review: ⭐⭐⭐
Al vanaf € 1,49 p/m

of meer info

Verstandig om gebruik te maken van een passwordmanager

Kies je voor het gebruik van een passwordmanager, dan maak je als het ware gebruik van een digitale kluis. In die kluis is ruimte voor al jouw wachtwoorden en gebruikersnamen. Maak je voortaan gebruik van een passwordmanager, dan heb je nog maar één wachtwoord te onthouden, die van de passwordmanager zelf dus. Maak je gebruik van een wachtwoordmanager en bezoek je een website, dan vult deze digitale manager automatisch jouw gebruikersnaam en wachtwoord in. Hoef je dus niet meer al jouw wachtwoorden uit je hoofd te leren en te onthouden.

De wachtwoordmanager kan een sterk wachtwoord voor je genereren

Het is niet zo dat als iemand anders inlogt op jouw passwordmanager, niet meteen al jouw wachtwoorden aan de oppervlakte komen. Wat dat betreft zijn de betere digitale kluizen prima beveiligd en kun je ze dus prima gebruiken zonder je zorgen te hoeven maken over misbruik en hackers. Uiteraard is het wel van eminent belang dat je een sterk wachtwoord creëert voor de passwordmanager. Maart ook daar kan de wachtwoordmanager je bij helpen door zelf een sterk wachtwoord voor jou te genereren. Ook op die manier kan deze digitale kluis je dus prima van dienst zijn.

Te gebruiken voor computer, tablets en smartphones

Het is overigens geen probleem om de passwordmanager te gebruiken tussen de verschillende apparaten waarmee je inlogt. Het maakt dus niet uit of je gebruik maakt van de computer, een tablet of een smartphone. Maak je gebruik van een wachtwoordmanager, dan onderken je nadrukkelijk het belang om altijd met verschillende wachtwoorden te werken. Het is altijd onverstandig om voor al jouw accounts waarbij je inlogt steeds hetzelfde wachtwoord te gebruiken namelijk. Je bent dan veel te kwetsbaar, en dat wil je uiteraard niet als je inlogt bij de bank of bij de overheid. Heel verstandig dus om gebruik te maken van een digitale kluis voor jouw wachtwoorden en gebruikersnamen!

Wat is een passwordmanager precies?

Je kunt een passwordmanager wel zien als een digitale kluis. In die kluis kun je prima al jouw wachtwoorden en gebruikersnamen bewaren die je nodig hebt om in te loggen bij diensten, wensites en apps.

Wat is het grote voordeel van het gebruik van een wachtwoordmanager?

Kies je voor een digitale kluis, dan hoef je voortaan alleen nog maar het wachtwoord van de manager te onthouden. Zorg wel dat dit altijd een zo sterk mogelijk wachtwoord is.

Wat heeft Inlog.nl je te bieden?

Op Inlog.nl kun je lezen hoe en waar je precies in kunt loggen bij de verschillende diensten, apps en websites. Ook lees je er alles over het veilig bewaren van al jouw wachtwoorden.

5/5 - (7 stemmen)
Kasper, internet expert Inlog.nl
Laatste berichten van Kasper, internet expert Inlog.nl (alles zien)