Wachtwoordmanager

Ons leven lijkt meer en meer te draaien om inloggen op een account om vervolgens al jouw zaken online te regelen. Ga maar na; we loggen in op onze mail, we doen onze bankzaken vooral online en maken ook al met ene eigen account contact et de overheid. En dan heb je nog de mogelijkheid om in te loggen bij de social media kanalen, de datingapp en bij de energieleverancier. Met de wachtwoordmanager wordt inloggen een stuk eenvoudiger.

AppVoordelenGoed om te weten
NordPass Wachtwoord App aanvragen
NordPass Wachtwoord App
✅ Overal waar je bent en met elk apparaat veilig inloggen
✅ 30 dagen niet goed, geld terug garantie
✅ Tip: gebruik ook in combinatie met NordVPN
Meer informatie >
Review: ⭐⭐⭐⭐
Al vanaf € 1,09 p/m

of meer info
RoboForm Wachtwoord App aanvragen
RoboForm Everywhere Wachtwoord App
✅ Overal waar je bent en met elk apparaat veilig inloggen
✅ Goede support

Meer informatie >
Review: ⭐⭐⭐
Al vanaf € 1,49 p/m

of meer info

Daarom gebruik je een wachtwoordmanager

Op deze website leer je precies hoe je op de juiste manier in kunt loggen en hoe je een eigen account aan kunt maken. Dat is vooral een kwestie van het doorlopen van de juiste stappen. Bij het inloggen spelen de gebruikersnaam en zeker het wachtwoord een cruciale rol. Deze combinatie bied je namelijk toegang tot jouw account. Nou hebben mensen nog wel eens moeite met het onthouden van de wachtwoorden. Logisch ook, want als je verstandig bent, dan kies je voor elk account een ander wachtwoord. Om dat probleem op te lossen, kun je maar beter een beroep doen op een manager voor jouw wachtwoorden.

Een wachtwoordmanager kun je beschouwen als een digitale kluis

Je kunt een digitale manager prima omschrijven als een digitale kluis waarin je al jouw wachtwoorden en jouw gebruikersnamen in op kunt slaan. Dat betekent dat je alleen nog maar het wachtwoord van de wachtwoordmanager hoeft te onthouden. De rest is immers veilig opgeborgen in de digitale kluis in de vorm van een kluis voor de wachtwoorden.

Zorg wel altijd voor een sterk wachtwoord

Maak je gebruik van een wachtwoordmanager en bezoek je een website, dan vult de wachtwoordmanager automatisch jouw gebruikersnaam en wachtwoord in. Daar hoef je dus zelf niets meer aan te doen. En dat is wel zo prettig natuurlijk. De betere wachtwoordmanager is moeilijk te hacken. Bovendien is het niet zo dat als de wachtwoordmanager wordt gehackt, ook meteen al jouw wachtwoorden op straat liggen. Het is en blijft natuurlijk wel een feit dat je een zo sterk mogelijk wachtwoord moet zien te realiseren voor het gebruik van de wachtwoordmanager. Ook de password manager zelf kan eventueel een sterk wachtwoord voor je creëren.

Gebruik voor elke account een ander wachtwoord

Bij de meeste wachtwoordmanagers kun je de digitale kluis prima gebruiken tussen de verschillende apparaten in de vorm van de computer tablets en smartphones. Het is en blijft zeer belangrijk om voor elk account een ander wachtwoord te gebruiken. Die allemaal zelf onthouden kan nog best lastig zijn. Om die reden is het gebruik van een wachtwoordmanager ook zo verstandig.

Wat is een wachtwoordmanager?

Je kunt een wachtwoordmanager wel zien als een digitale kluis. Daarin bewaar je al jouw wachtwoorden en gebruikersnamen. Met een wachtwoordmanager wordt inloggen dus een stuk gemakkelijker.

Wat is het voordeel van het gebruik van een wachtwoordmanager?

Dat is dat om in te loggen je voortaan nog maar één wachtwoord nodig hebt; inderdaad die van de password manager zelf!

Wat vind je op Inlog.nl?

Je leest hier alles over het op de juiste wijze inloggen. Ook wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan het gebruiken van wachtwoorden en dus het gebruiken van een wachtwoordmanager.

5/5 - (11 stemmen)
Kasper, internet expert Inlog.nl
Laatste berichten van Kasper, internet expert Inlog.nl (alles zien)