DigiD inlog, direct DigiD inloggen

Vrijwel iedereen in ons land beschikt over een DigiD account. Om daar gebruik van te kunnen maken dien je in te loggen. Hoe je dat nou precies doet, kun je lezen hier op de website Inlog.nl. Deze website vertelt je hoe je in moet loggen op websites, apps en diensten. Ook leer je hier hoe je veilig in kunt loggen en waar je precies in moet loggen. Verder wordt aandacht besteed aan het veilig gebruik van een wachtwoordmanager. Bovendien worden de beste password managers aan je voorgesteld.

Cadeautjes voor gebruikers van Inlog.nl:
1. Zo kan je Gratis aandelen kopen en starten met beleggen
2. Gratis spaarrekening met hoogste spaarrente: tot wel 6,43%
3. 69% korting voor veilig en anoniem inloggen met NordVPN

Waar inloggen DigiD?

Inloggen op jouw DigiD kun je doen via de website, Je kunt eveneens kiezen voor een app op de smartphone. In alle gevallen log je in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Op de app kun je later ook inloggen met een pincode van vijf cijfers. Omdat het wat betreft de DigiD niet zelden om gevoelige en persoonlijke informatie gaat, kun je altijd kiezen voor een extra controlestap. Dit kan in de vorm van een SMS-bericht. Inloggen via de website doe je op de website waar je rechtsboven in beeld de knop ‘inloggen Mijn DigiD’ vindt. Je wordt vervolgens doorverwezen naar het inlogscherm.

Aanmelden DigiD, zo kun je klant worden bij DigiD

Ook als je nog geen DigiD hebt begint alles bij de website. Je vindt op het openingsscherm de knop ‘Nog geen DigiD’. Je klikt hier op en vult vervolgens een aantal persoonlijke gegevens in. Je vult onder meer jouw Burger Service Nummer in en een aantal persoonlijke gegevens. Je doorloopt de stappen en voor je het weet heb jij jouw eigen DigiD.

Wachtwoord vergeten DigiD

Je maakt om in te loggen gebruik van de combinatie gebruikersnaam en wachtwoord. Nou kan het gebeuren dat jij jouw wachtwoord vergeten bent. Geen reden tot paniek. Je kunt aangeven via de website dat jij jouw wachtwoord kwijt bent. Je krijgt overigens geen nieuw wachtwoord per e-mail toegestuurd. Je ontvangt een nieuw wachtwoord namelijk per post. Dit kan dus een aantal dagen duren. Wil je helemaal geen gedoe meer met wachtwoorden? Kies dan voor een wachtwoord manager. Dan hoef je alleen nog maar het wachtwoord voor de wachtwoord app te onthouden. Bezoek je een dienst, app of website, dan vult de password manager automatisch e combinatie gebruikersnaam en wachtwoord in.

Over DigiD

DigiD staat voor Digitale Identiteit. Het is een systeem waarmee Nederlandse overheden op internet iemands identiteit kunnen verifiëren. Je kunt een DigiD wel zien als een soort van digitaal paspoort. Het digitale paspoort bestaat vanaf 2001 en is gekoppeld aan het burger servicenummer. In België is CSAM een vergelijkbaar systeem.

Hoe kun je inloggen bij DigiD?

Je logt in door een gebruikersnaam en een wachtwoord te gebruiken. Heb je die goed ingevoerd, dan kun je bij jouw eigen digitale paspoort en kun je bijvoorbeeld post van de overheid op digitale wijze ontvangen.

Is het verstandig om een wachtwoord app te gebruiken?

Ja, het is altijd verstandig om een wachtwoord app te gebruiken. Dan ben je namelijk nooit meer een wachtwoord kwijt. Je hoeft dan bovendien nog slechts één wachtwoord te onthouden en dat is die van de password manager zelf.

Welke informatie lees je op Inlog.nl?

Op Inlog.nl kun je precies lezen hoe je in moet loggen op een dienst app of een website. Ook wordt je bijgepraat over veilig inloggen en wordt verteld over de voordelen van het gebruik van een wachtwoordmanager en VPS.

5/5 - (18 stemmen)
Kasper, internet expert Inlog.nl
Laatste berichten van Kasper, internet expert Inlog.nl (alles zien)

Plaats een reactie