Mijn Overheid inlog, direct Mijn Overheid inloggen

Al jouw overheidszaken kun je digitaal regelen via Mijn Overheid. Wil je dit ook, dan maak je een eigen account aan en log je in. Over inloggen gesproken; op Inlog.nl krijg je hulp bij het inloggen bij websites, apps en diensten. Ook wordt stilgestaan bij waar je in moet loggen en hoe je veilig in kunt loggen. Ook is er aandacht voor het gebruik en de voordelen van het gebruik van een wachtwoordmanager.

Cadeautjes voor gebruikers van Inlog.nl:
1. Zo kan je Gratis aandelen kopen en starten met beleggen
2. Gratis spaarrekening met hoogste spaarrente: tot wel 6,43%
3. 69% korting voor veilig en anoniem inloggen met NordVPN

Waar inloggen Mijn Overheid

Inloggen op Mijnoverheid doe je via de website. Recht in het midden van het scherm vind je de knop ‘Inloggen’. Klik je hier op, dan ga je naar het inlogscherm. Met jouw DigiD vul jij jouw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik je vervolgens op de knop ‘Inloggen’. Je kunt eventueel voor een extra controlestap kiezen. Je krijgt dan een SMS op de smartphone en die code voer je in om in te kunnen loggen. Kind kan wat dat betreft de was doen.

Aanmelden Mijn Overheid, zo kun je klant worden bij Mijn Overheid

Lijkt het je ook gemakkelijk om gebruik te maken met Mijn Overheid maar heb jij je nog niet aangemeld? Ga dan opnieuw naar de website van Mijn Overheid en kies voor de optie ‘Nog geen DigiD’. Voor je echter een account hebt, met je wel een aantal persoonlijke gegevens invullen. Dit gaat om onder meer het BSN-nummer, jouw geboortedatum en de adresgegevens. Heb je die ingevuld en is jouw account actief, dan kun jij meteen gebruik maken van Mijn Overheid.

Wachtwoord vergeten Mijn Overheid

Iedereen vergeet wel eens een wachtwoord. Daar is niets geks aan, want om in te loggen op apps, websites en diensten, moeten we nogal wat wachtwoorden onthouden. Ben jij jouw wachtwoord voor Mijn Overheid kwijt, dan kun je opnieuw via de website een nieuw wachtwoord aanvragen. Het wachtwoord krijg je niet via de mail toegestuurd, maar per post. Omdat de gegevens op Mijn Overheid best gevoelig zijn, staat veiligheid hoog in het vaandel. Om die reden krijg je niet snel een nieuw wachtwoord via e-mail gestuurd.

Over Mijn Overheid

Door gebruik te maken van Mijn Overheid kun je snel online en zeer eenvoudig al jouw overheidszaken regelen. Je vindt er de registratie in de Basisregistratie personen, hoe lang je eventueel recht hebt op een uitkering en welk inkomen er bij de Belastingdienst geregistreerd staat. Ook staat er welke voertuigen op jouw naam staan. Je krijgt digitale post in de berichtenbox en als je een bericht via Mijn Overheid krijgt, dan krijg je een mail waarin je gewezen wordt op dit nieuwe bericht.

Hoe kun je inloggen op Mijn Overheid?

Inloggen doe je door het goed invoeren van de combinatie gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt om veiligheidsreden nog voor een extra stap via een SMS code kiezen. Je ontvangt dan een code op jouw smartphone.

Waarom zou je een wachtwoordmanager gaan gebruiken?

Omdat je met een wachtwoordmanager nooit meer een wachtwoord krijt bent. Ga je naar een website, dienst of app, dan vult de wachtwoordmanager automatisch gebruikersnaam en wachtwoord in. Je hoeft nu alleen nog maar het wachtwoord van de password manager te onthouden.

Waarom check je altijd eerst Inlog.nl?

Op Inlog.nl leer je hoe je in kunt loggen op apps, diensten en websites. Ook wordt aandacht besteed aan veilig inloggen en het gebruik van een wachtwoordmanager.

5/5 - (27 stemmen)
Kasper, internet expert Inlog.nl
Laatste berichten van Kasper, internet expert Inlog.nl (alles zien)

Plaats een reactie