ABP inlog, direct ABP inloggen

Wil je weten hoe het met jouw pensioen zit, kun je als ambtenaar inloggen bij ABP. Op Inlog.nl lees je precies hoe je in kunt loggen op websites, diensten en apps. Ook lees je precies waar je in kunt loggen. Ook is er op deze website volop aandacht voor het gebruik van een wachtwoordmanager. De beste aanbieders worden hier op Inlog.nl aan je voorgesteld. Je kunt ze vergelijken en zo de voor jou beste keuze maken.

Cadeautjes voor gebruikers van Inlog.nl:
1. Zo kan je Gratis aandelen kopen en starten met beleggen
2. Gratis spaarrekening met hoogste spaarrente: tot wel 6,43%
3. 69% korting voor veilig en anoniem inloggen met NordVPN

Waar inloggen ABP?

Als je in wilt loggen bij ABP, dan bezoek je de website van dit pensioenfonds. Vervolgens heb je de mogelijkheid om op twee manieren in te loggen. Dit kan namelijk via jouw DigiD en via eIDAS. Heb je geen van deze twee tools beschikbaar, dan moet je die eerst aanvragen wil je gebruik kunnen maken van een eigen account. De meest gebruikte wijze om in te loggen is DigiD, waarbij je gebruik maakt van een e-mailadres en een wachtwoord.

Aanmelden ABP, zo kun je klant worden bij ABP

Ook het aanmeldproces gaat via DigiD en eIDAS. Ook nu dien je dus over één van beide tools te beschikken wil jij je kunnen aanmelden. DigiD is ondertussen wel bekend als manier van inloggen, voor eIDAS ligt dat iets anders. eIDAS geldt als een elektronische identificatie methode. De tool is geïntroduceerd om het vertrouwen in elektronische transacties te vergroten. Het geldt als een vertrouwensmerk van gekwalificeerde vertrouwensdiensten. Een ding is wel zeker; kies je voor een van beide tools om in te loggen, dan log je altijd op de meest veilige wijze in. Deze wijze van inloggen is overigens wel strikt persoonlijk.

Wachtwoord vergeten ABP

Bij zowel DigiD als eIDAS wordt gebruik gemaakt van een wachtwoord. Nou kan het best eens zo zijn dat je jouw wachtwoord vergeet. Geen reden voor paniek, want je kunt via de websites een nieuw wachtwoord aanvragen. Nou is het in tegenstelling tot bij veel andere diensten net zo dat je snel een nieuw wachtwoord via de mailbox krijgt. Je ontvangt de gegevens namelijk per post. Dit duurt dus wel iets langer, het is echter wel een stuk veiliger. Wil je helemaal nooit meer een wachtwoord vergeten? Kies dan voor een wachtwoordmanager. Bezoek je dan een website, app of dienst, dan wordt het wachtwoord altijd automatisch voor je ingevuld. Ook hoef je dan dus maar één wachtwoord te onthouden en dat is die van de wachtwoordmanager zelf. Op deze website kun je overigens kennismaken met alleen de beste wachtwoordmanagers.

Over ABP

Als we spreken over ABP dan bedoelen we Stichting Pensioenfonds ABP. Het is het pensioenfonds voor de overheid en het onderwijs. ABP staat overigens voor Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds. Het geldt als het grootste pensioenfonds van ons land, een fonds waarbij alle ambtenaren aangesloten zijn. Het hoofdkantoor van ABP vind je in het Limburgse Heerlen.

Hoe kun je precies inloggen bij ABP?

Je kunt bij het ABP inloggen door gebruik te maken van een DigiD of met behulp van eIDAS. Heb je geen van beide tools beschikbaar, dan dien je daar eerst voor te zorgen. Anders is inloggen bij ABP helaas niet mogelijk.

Welke voordelen heeft het gebruik van een wachtwoordmanager?

Kies je voor een wachtwoordmanager, dan raak je geen wachtwoord meer kwijt. Ga je nu namelijk naar een website, dienst of een app, dan worden gebruikersnaam en wachtwoord automatisch voor je ingevuld. Ook hoef je nu slechts nog één wachtwoord te onthouden en dat is die van de wachtwoord app zelf. Op Inlog.nl maak je overigens kennis met de beste wachtwoordmanagers.

Wat heeft Inlog.nl je te bieden?

Op Inlog.nl krijg je ondersteuning bij het inloggen op websites, diensten en apps. Ook lees je hier waar je precies in moet loggen. Verder kun je op deze website de beste wachtwoordmanagers met elkaar vergelijken. Doe je dat, dan kies je altijd de voor jou beste keuze.

2.2/5 - (63 stemmen)
Kasper, internet expert Inlog.nl
Laatste berichten van Kasper, internet expert Inlog.nl (alles zien)

Plaats een reactie