UWV inlog, direct UWV inloggen

Het UWV staat voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekering. Met een eigen account kun je gemakkelijk inloggen op Mijn UWV. Hoe je nou het beste in kunt loggen op websites, apps en diensten lees je hier op Inlog.nl. Op deze plaats wordt eveneens uitgelegd waar je precies in kunt loggen en hoe je veilig in kunt loggen. Verder wordt je bijgepraat over de voordelen van het gebruik van een wachtwoordmanager.

Cadeautjes voor gebruikers van Inlog.nl:
1. Zo kan je Gratis aandelen kopen en starten met beleggen
2. Gratis spaarrekening met hoogste spaarrente: tot wel 6,43%
3. 69% korting voor veilig en anoniem inloggen met NordVPN

Waar inloggen UWV

Als je in wilt loggen, dan surf je naar de website van het UWV. Je vindt rechtsboven in het scherm vervolgens een groen bok met daarop ‘Inloggen’. Vervolgens krijg je links in beeld de knop ‘Inloggen Mijn UWV’. Klik je hier op, dan kom je bij het inlogscherm. Door het invullen van de DigiD gebruikersnaam en jouw DigiD wachtwoord kun je vervolgens aan de slag met jouw eigen Mijn UWV account.

Aanmelden UWV, zo kun je klant worden bij UWV

Als jij je aan wilt melden bij het UWV en gebruik wilt maken van een eigen Mijn UWV account, dan surf je opnieuw naar de website van het UWV.  Vervolgens vul je tal van persoonlijke gegevens in om zo een eigen account aan te maken. Zorg dat je alles bij de hand hebt, zoals bijvoorbeeld jouw burgerservice nummer. Met een eigen account kun je vervolgens prima inloggen op Mijn UWV. Via dit account kun jij jouw eigen gegevens bekijken en eventueel wijzigingen aanbrengen. Je kunt nu ook een uitkering aanvragen en kunt je als je een uitkering krijgt bijvoorbeeld ziek melden.

Wachtwoord vergeten UWV

Als je in wilt loggen op een eigen account, dan dien je dus te beschikken over een DigiD. Dit is vanwege veiligheidsoverwegingen. Gebruik je DigiD, dan maak je gebruik van een gebruikersnaam en een wachtwoord. Er is geen man overboord als jij het wachtwoord van de  DigiD kwijt bent of bent vergeten. Het is wel zo dat je in dat geval niet zomaar per e-mail een nieuw wachtwoord aangeboden krijgt. Die ontvang je namelijk per post. Zit je nou helemaal niet op dit gedoe te wachten, maak dan gebruik van een wachtwoordmanager. Op deze website worden alleen de beste wachtwoord apps aan je voorgesteld. Vergelijk ze hier op de website en maak vervolgens de voor jou beste keuze.

Over UWV

UWV staat voor Uitvoeringsinstituut WerknemersVerzekering. Het gaat hier om een Nederlandse overheidsinstelling die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de werknemersverzekeringen zoals de WW, de WAO, WA, de Ziektewet en verder ook de Wajong, Toeslagen en de WAZ. Het UWV is eveneens houder van de polisadministratie. Dit is één van de basisregistraties van de Nederlandse overheid.

Hoe log je in op Mijn UWV?

Je logt in door gebruik te maken van jouw DigiD. Je vult het hiervoor gebruikte wachtwoord in met de gebruikersnaam en je kunt gebruik maken van een eigen account om gegevens te wijzigen, een uitkering aan te vragen of om je ziek te melden.

Waarom zou je een wachtwoordmanager gaan gebruiken?

Omdat dan als je inlogt op websites, apps of diensten niet zelf het wachtwoord in hoeft te vullen. Dit doet de wachtwoord app voor jou namelijk. Ook hoef je nou niet meer al jouw wachtwoorden te onthouden maar alleen nog maar die van de wachtwoordmanager.

Welke inforrmate vind je hier op Inlog.nl?

Op Inlog.nl word je geleerd hoe je in moet loggen op apps, diensten en websites. Ook wordt aandacht besteed aan veilig inloggen en de vele voordelen die er zijn als je een wachtwoordmanager gaat gebruiken.

5/5 - (21 stemmen)
Kasper, internet expert Inlog.nl
Laatste berichten van Kasper, internet expert Inlog.nl (alles zien)

Plaats een reactie