CZ inlog, direct CZ inloggen

Zorgverzekering CZ bied je natuurlijk ook een eigen account aan. Via dit account kun je alles wat met jouw zorgverzekering te maken heeft zelf regelen. Op Inlog.nl krijg je de best denkbare hulp bij het inloggen op websites, apps en diensten. Je leest hier waar je in kunt loggen en hoe je veilig in kunt loggen. Verder wordt er aandacht besteed aan het gebruik van een wachtwoordmanager en de voordelen van het gebruik van een wachtwoord app.

Cadeautjes voor gebruikers van Inlog.nl:
1. Zo kan je Gratis aandelen kopen en starten met beleggen
2. Gratis spaarrekening met hoogste spaarrente: tot wel 6,43%
3. 69% korting voor veilig en anoniem inloggen met NordVPN

Waar inloggen CZ?

CZ maakt het je gemakkelijk. Met een eigen account en door op dit account in te loggen regel je al jouw verzekeringszaken voortaan helemaal zelf. Inloggen staat bij CZ vooral voor veilig inloggen. Logisch, want het gaat bij een zorgverzekering immers wel om persoonlijke en medische informatie. Daarom kun je alleen nog inloggen met jouw eigen DigiD app of via jouw DigiD met een extra SMS-controle.

Aanmelden CZ, zo kun je klant worden bij CZ

Als jij via jouw DigiD in wilt loggen op een eigen account bij CZ,m dan moet jij je natuurlijk wel eerst aanmelden voor een eigen account. Dit kun je doen met jouw klantnummer van de verzekeraar. Aanvankelijk werkte CZ vervolgens ook met ene gebruikersnaam en een wachtwoord om in te kunnen loggen op jouw account. Dat is nu van de baan, nu voor extra veiligheid is gekozen en alleen nog te werken met de DigiD en eventueel een SMS-code.

Wachtwoord vergeten CZ

Omdat CZ niet langer werkt met een combinatie van een gebruikersnaam en een wachtwoord, gebruik je bij Centraal Ziekenfonds dus geen wachtwoord meer. Die kun je dus niet kwijt raken. Om in te loggen bij websites, diensten en apps, doe je echter nog steeds vaak wel een beroep op een wachtwoord. En een wachtwoord kun je wel eens vergeten, niets menselijks is ons vreemd immers. Om die reden zou je serieus kunnen overwegen om gebruik te maken van een wachtwoordmanager. Een wachtwoordmanager vult automatisch voor jou het wachtwoord en de gebruikersnaam in. In dit geval hoef je dus alleen maar het wachtwoord van de wachtwoord app nog te onthouden.

Over CZ

CZ staat voor Centraal Ziekenfonds. Het gaat hier om een Nederlandse zorgverzekeraar, een verzekeraar die in 1990 werd opgericht in Tilburg. Ondertussen hebben zo rond de 3,5 miljoen mensen een zorgverzekering bij deze verzekeraar lopen. Daarmee behoort het tot de drie grootste zorgverzekeraars van ons land. Het marktaandeel van de verzekeraar is 20 procent en de jaaromzet van deze verzekeraar ligt rond de 8 miljard euro.

Heeft CZ een account waarop je kunt inloggen?

Dat is zeker het geval. Je logt nu niet in met een wachtwoord, maar dient gebruik te maken van een DIgiD, eventueel met een extra SMS-code. Daarmee kiest deze verzekeraar voor absolute veiligheid.

Waarom zou je overigens een wachtwoordmanager gebruiken?

Omdat je dan nooit meer een wachtwoord kwijt ent. Die wordt namelijk ingevuld door de wachtwoordmanager. Kies je voor een password manager, dan hoef je alleen nog maar het wachtwoord van deze wachtwoordmanager te onthouden. En dat is wel zo gemakkelijk.

Wat lees je hier op Inlog.nl?

Je krijgt hier hulp bij het inloggen op websites diensten en apps. Verder is er aandacht voor veilig inloggen en worden de voordelen van het gebruik van een wachtwoordmanager besproken. Ook worden de beste passwordmanagers aan je voorgesteld.

5/5 - (23 stemmen)
Kasper, internet expert Inlog.nl
Laatste berichten van Kasper, internet expert Inlog.nl (alles zien)

Plaats een reactie